Трубін попрощався з Шахтарем і зробив світлину з президентом Бенфіки: фото українця з легендою

Переглядів 1815
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
Трубін попрощався з Шахтарем і зробив світлину з президентом Бенфіки: фото українця з легендою
Анатолій Трубін та Бенфіка. Колаж: «Український футбол»
Голкіпер збірної України Анатолій Трубін офіційно став футболістом португальської Бенфіки. Футболіст попрощався із Шахтарем та зробив фото із президентом свого нового клубу.

У четвер, 10 серпня, офіційно стало відомо про перехід Анатолія Трубіна із Шахтаря до Бенфіки. Контракт українського голкіпера розрахований до 2028 року, а клаусула становитиме 100 мільйонів євро.

Футболіст у своїх соцмережах попрощався з «гірниками».

«16 років життя я присвятив Шахтарю. Тут я зростав як футболіст та як особистість. Велика цінність для мене мати можливість не лише бути в структурі такого великого клубу, а й долучитися до його перемог».

Воротар також висловив подяку вже колишнім партнерам та самому клубу.

«Велика вдячність кожному тренеру з часів Академії Шахтаря та до сьогодні. Ви навчили мене всього, що я вмію та знаю. Велика честь ділити роздягальню з видатними гравцями клубу. Ви завжди були для мене прикладом.

Велика гордість мати підтримку найкращих та найвірніших вболівальників Шахтаря. Ви завжди залишитесь в моєму серці. Та зараз час йти далі. Я не прощаюсь, а кажу До побачення», – написав Трубін.

Український голкіпер вже встиг зробити світлину із легендарним у минулому футболістом збірної Португалії Руєм Коштою, який нині є президентом Бенфіки.

Раніше стала відома зарплатня Анатолія у новому клубі, а також те, скільки з цих грошей він буде віддавати на сплату податків.

  • Трубін є вихованцем Шахтаря. За першу команду донеччан 22-річний воротар провів 94 матчі, у яких пропустив 94 голи.
  • Портал Transfermarkt оцінює вартість Анатолія у 22 млн євро.
  • Бенфіка минулого сезону стала чемпіоном Португалії та гратиме у груповому етапі Ліги чемпіонів.
  • Новий сезон у чемпіонаті Португалії для «орлів» розпочнеться матчем проти Боавішти у понеділок, 14 серпня.
  • Раніше у складі Бенфіки грали такі українські футболісти, як Сергій Кандауров (1997-2001) та Роман Яремчук (2021-2022).
  • Кошта пограв у таких клубах, як Бенфіка (1991-1994, 2006-2008), Фіорентина (1994-2001) та Мілан (2001-2006). У складі збірної Португалії він зіграв 94 матчі і забив 26 голів.