«У Шахтарі я завжди працював із молоддю»: Луческу дав пораду Гвардіолі, згадавши період у Брешії

Переглядів 395
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«У Шахтарі я завжди працював із молоддю»: Луческу дав пораду Гвардіолі, згадавши період у Брешії
Мірча Луческую (зліва) та Пеп Гвардіола. Фото: Google
Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу розповів цікаву, доволі стару історію про свої взаємини із головним тренером англійського Манчестер Сіті Хосепом Гвардіолою.

Мірчі Луческу, здається, час сідати за написання мемуарів. Історій та байок в 77-річного наставника київського Динамо вистачить не на один том!

«Містер» дав розлоге інтерв’ю італійським  журналістам, де розповів цікаву історію про взаємовідносини з одним із найкращих тренерів сьогодення, іспанцем Пепом Гвардіолою, який в цьому сезоні разом зі своїм Манчестер Сіті виграв требл.

«Гвардіола назвав мене своїм натхненником? Він правий. У Брешії ми жили в одному будинку на вулиці Амба д'Оро. Гвардіола приїхав після мого від'їзду.

Коли ми зустрілися в Монте-Карло на Суперкубку УЄФА у 2009 році, я сказав йому: «Мої стіни надихали тебе, ти вдихнув мої ідеї в тому будинку. У нас із Пепом виняткові стосунки», – сказав Луческу в інтерв'ю італійському сайту Bresciaoggi.

Також Луческу пояснив на прикладі роботи в донецькому Шахтарі, який він очолював з 2004 по 2016 рік, цю непросту працю – виховувати молодь. 

«У Шахтарі я завжди працював із молоддю. Матузалем, Вілліан, Дуглас Коста, Генріх Мхітарян, Фернандіньо – я взяв їх усіх у 18 років.

Великі клуби не можуть дозволити собі чекати на таланти, вони віддають перевагу досвідченим гравцям у віці 27-28 років, якщо не старше 30», – зазначив Луческу.

  • Луческу очолював Брешію з 1991 по 1995 рік;
  • Гвардіола виступав за цей італійський клуб під час професійної ігрової кар'єри з 2001 по 2003 рік;
  • Барселона під керівництвом Хосепа у 2009 році обіграла Шахтар, який очолював Луческу, у Суперкубку УЄФА (1:0).