«У списку була легенда Боруссії»: журналіст назвав неочікуваного фахівця, якого розглядав Шахтар

Переглядів 453
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«У списку була легенда Боруссії»: журналіст назвав неочікуваного фахівця, якого розглядав Шахтар
Нурі Шахін. Фото: ФК Антальяспор
Відомий спортивний журналіст Віктор Вацко розповів про те, хто може обійняти посаду головного тренера донецького Шахтаря у разі звільнення Ігора Йовічевича.

Ігор Йовічевич найближчим часом може залишити посаду головного тренера Шахтаря. Таке рішення ухвалив президент «гірників» Рінат Ахметов.

Вацко заявив, що Шахтар розглядає три-чотири варіанти для заміни Йовічевича. Журналіст зазначив, що для «гірників» — це нормально, адже так відбувалося і при інших іменитих фахівцях. 

«Шахтар завжди займається скаутингом не лише футболістів, а й тренерів. У них на столі постійно є список із трьох-чотирьох кандидатур, актуальних та відносно доступних на цей період.

Навіть якщо нинішній тренер працює і дає результат. Так було за часів Луческу, Фонсеки та Каштру, так було й зараз».

Вацко вважає, що у Шахтаря, окрім ван Леувена, є ще два варіанти із іноземними молодими тренерами. Також у шорт-листі був легендарний гравець дортмундської Боруссії. 

«Крім ван Леувена, у шорт-листі Шахтаря на даний момент є два іноземні тренери. Обидва молоді, обом до 40 років. Один – італієць, інший – нідерландець. Прізвища я називати не буду, щоб нічого не переплутати і потім не червоніти від сорому.

У списку також був Нурі Шахін, легенда дортмундської Боруссії. Але зараз він неактуальний», – заявив Вацко у програмі «Вацко Live».

  • 34-річний Шахін із жовтня 2021 року очолює Антальяспор. Контракт тренера з турецьким клубом діє до червня 2026 року.
  • Нурі провів під час професійної ігрової кар'єри 274 матчі та забив 26 голів за дортмундську Боруссію. У сезоні 2010/11 гравець став чемпіоном Німеччини, а через шість років виграв національний Кубок.
  • 53-річний ван Леувен був призначений головним тренером Зорі у червні 2022 року і завоював із луганською командою срібні медалі чемпіонату України. З 2006 по 2013 рік нідерландський фахівець працював в академії Шахтаря.