«Уважно слідкують за ситуацією»: в УАФ розповіли про дії УЄФА по справі Павелка

Переглядів 546
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
0 голосів
«Уважно слідкують за ситуацією»: в УАФ розповіли про дії УЄФА по справі Павелка
Андрій Павелко. Фото: Google
Анатолій Демяненко, перший віцепрезидент Української Асоціації Футболу, прокоментував факт утримання в СІЗО голови організації Андрія Павелка та дії УЄФА з цього приводу.

Перший віцепрезидент УАФ Анатолій Демяненко зробив заяву щодо утримання в СІЗО голови асоціації Андрія Павелка.

«Я хочу підкреслити – уже три тижні, як без жодного доказу вини й без судового вироку, шляхом зловживання кримінальною юстицією, законно обраного представника УАФ та УЄФА позбавлено волі.

До суду, щоб штучно створити умови для продовження безпідставного ув’язнення особи, не прибув жоден прокурор. Відбувається зумисна протидія судочинству й верховенству права». 

Демяненко розповів і про взаємодію з УЄФА з цього приводу.

«На прохання УЄФА ми інформуємо про кожен факт уже системного тиску на УАФ. Своїм листом вони днями інформували нас, що уважно слідкують за ситуацією та оцінюють її з огляду на необхідність ужиття заходів реагування з метою захисту незалежності української футбольної інституції».

УЄФА. Фото: Google

На завершення він закликав негайно припинити справу щодо Павелка.

«Я не хочу зараз оцінювати можливі наслідки такої реакції для нашої країни й футболу. Але впевнений, що треба негайно зупиняти цю замовну кампанію проти керівників УАФ», – сказав Демяненко пресслужбі УАФ.

  • Нагадаємо, що над Павелком ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.
  • 29 листопада Павелко вніс за себе заставу у розмірі 9,8 мільйона гривень, щоб уникнути взяття під варту.
  • Починаючи з лютого цього року, функціонер був відсторонений від своєї посади на час слідства. У травні він отримав заборону на виїзд із Києва та області, а також на спілкування з іншими фігурантами своєї справи.