«В Тимощука на росії все схоплено»: журналіст розповів про зв'язки футболіста-зрадника з ФСБ

Переглядів 740
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«В Тимощука на росії все схоплено»: журналіст розповів про зв'язки футболіста-зрадника з ФСБ
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Журналіст Костянтин Андріюк розповів про те, що ще у 2014 році під час зустрічі з Анатолієм Тимощуком зрозумів, що той зробив вибір на користь росії.

Тимощук відгукнувся на прохання та навіть провів з українським журналістом кілька днів. За словами Андріюка, він вже тоді зрозумів, що Тимощука влаштовувало комфортне життя в Росії, попри війну в його рідній країні.

«Я їздив з ним на його клубній машині Петербургом. Він розповідав, що в нього вже все схоплено у росії. Заявляв, що знає якогось місцевого полковника ФСБ і монастир на острові поблизу міста, куди приїжджає путін».

На думку журналіста, російським спецслужбам та пропаганді дуже вигідна постать Тимощука, оскільки у багатьох українців він довгий час асоціювався з чимось патріотичним.

«Він дуже класний персонаж для ФСБ та пропаганди. Уродженець Волині, котрий усе життя розмовляв українською мовою. А тепер він за росію і вдає, що війна його не стосується», – сказав Андріюк для YouTube-каналу SportArena.

Нагадаємо, 13 грудня Верховна Рада України запровадила санкції проти Тимощука терміном на десять років. Раніше його було виключено з реєстру гравців збірної  та позбавлено всіх нагород, а УАФ заборонила йому займатися футбольною діяльністю на території України.