«Відчули різницю?»: іменитий український тренер відреагував на слова ван Леувена, порівнявши його і Йовічевича

Переглядів 16248
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
12 голосів
«Відчули різницю?»: іменитий український тренер відреагував на слова ван Леувена, порівнявши його і Йовічевича
Патрік ван Леувен та Ігор Йовічевич. Фото: ФК Шахтар
Український тренер Олександр Севідов порівняв відношення до війни в Україні колишнього тренера Шахтаря Ігора Йовічевича та теперішнього наставника «гірників» Патріка ван Леувена.

Колишній наставник Карпат та Металіста Олександр Севідов відреагував на слова головного тренера Шахтаря Патріка ван Леувена на війну в Україні. Зокрема український спеціаліст пригадав слова екскерманича «гірників» Ігора Йовічевича, який раніше заявляв, що рік прожив у бункері.

«Відчули різницю? В інтерв'ю Йовічевич говорив, що просидів у бункері рік, а ван Леувен сказав, що не було жодного дня, коли б він відчував себе не у безпеці», – відзначив Севідов у ютуб-програмі Фінти та підкати.

Нещодавно ван Леувен заявив, що звук сирен та обстріли росіян його не лякають, бо він мав досвід роботи в Ізраїлі. 

«Якщо можна так сказати, то я ще в Ізраїлі пройшов підготовку і познайомився з ракетами та сиренами. Наші ігри двічі переривали через тривогу в другій частині сезону. Але не було жодного моменту, коли б я почувався не в безпеці в Україні. Ні під час своєї роботи, ні у звичайному житті», – сказав ван Леувен в інтерв'ю Tribuna.

  • Ван Леувен очолював ізраїльський Маккабі (Тель-Авів) у сезоні 2020/2021. 
  • Арабо-ізраїльська війна триває з початку XX століття і дотепер. Територія Ізраїлю часто піддається ракетним ударам або обстрілам.
  • Севідов очолював львівські Карпати (2013-2014), харківський Металіст (2015-2016), ужгородську Говерлу (2011-2013), Маріуполь (2016-2017) та низку інших клубів.
  • Суд у Лозанні у квітні 2023 року залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.