«Відео – ганьба для Барселони, це викликало у мене сильну огиду»: Чигринський шокований позицією гравців каталонців

Переглядів 951
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Відео – ганьба для Барселони, це викликало у мене сильну огиду»: Чигринський шокований позицією гравців каталонців
Дмитро Чигринський. Фото: Getty Images
Відео привітання гравців Барселони російським уболівальникам набуло широкого резонансу і викликало суперечки. Колишній захисник донецького Шахтаря та каталонської команди Дмитро Чигринський відреагував на цю ситуацію.

20 травня футбольний клуб Барселона опублікував відео, яке швидко стало вірусним. Це було пов'язано не з творчістю запису, а з її змістом. Алехандро Бальде та Серхі Роберто з'явилися у ролику, адресованому російським уболівальникам.

«Дякую за вашу енергію та підтримку. До скорої зустрічі!» – сказали гравці каталонської команди.

Випадок оперативно прокоментували не лише журналісти, а й представники українських клубів. Серед інших виступив донецький Шахтар, який різко розкритикував Барселону та закликав до відповіді форварда каталонців Роберта Левандовськи.

Реакція «гірників» була пов'язана з попередньою активністю нападаючого збірної Польщі. 34-річний футболіст неодноразово виступав на боці України. Тепер за нього заступився Дмитро Чигринський.

«Левандовськи – справжній лідер. Я говорю не тільки про поле. Він просто найкращий приклад для наслідування як спортсмен. Я говорю про його слова, повідомлення, жести. Україна також цього ніколи не забуде. Для мене Левандовський є синонімом солідарності у цьому питанні», – цитує Чигринського видання WP Sportowe Fakty.

Також український захисник заявив, що дуже вражений відео, яке випустила Барселона зі своїми гравцями.

«Відео – ганьба для Барселони! Я злий і розчарований. Чим більше я поважаю цей клуб, тим більше я прив'язаний до нього. Так чи інакше, останні кілька днів я провів із дружиною в Барселоні, тому що в нас там були деякі справи. Я тільки-но повернувся звідти, але те, що я побачив, викликало в мене сильну огиду».

Серхі Роберто. Фото: ФК Барселона

За словами Чигринського, потрібно й надалі робити все, що росія та її спортсмени перебували в ізоляції.

«Я не можу зрозуміти, як тоді, коли весь світ або намагається зупинити росію, або хоча б називає речі своїми іменами... Як можна робити щось подібне в такий час. Ми говоримо про заборону російських спортсменів, про ізоляцію Росії на міжнародній арені, і раптом з'являється це відео… Події останнього року показують, що Росії немає місця в цивілізованому світі. Багато росіян або підтримують те, що відбувається в Україні, або мовчать».

Барселона вже намагалася пояснити обставини скандального запису.