«Він не отримав тієї уваги, на яку заслуговував»: Чигринський назвав найбільш недооціненого гравця Шахтаря

Переглядів 1687
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«Він не отримав тієї уваги, на яку заслуговував»: Чигринський назвав найбільш недооціненого гравця Шахтаря
Олексій Гай, фото: Getty Images
Колишній центральний захисник Шахтаря та збірної України Дмитро Чигринський поділився спогадами про своїх іменитих партнерів по донецькому клубу.

Центрбек Дмитро Чигринський, який захищав кольори основної команди Шахтаря у період з 2006 по 2009 і з 2010 по 2015 рр. (189 матчів, 16 голів) в ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» згадав про улюбленців тодішнього головного тренера команди Мірчі Луческу.

«Він любив молодих бразильців, яких запрошував в Шахтар. Так було з Жадсоном, Вілліаном, Дугласом Костою, [Алексом] Тейшейрою. Молодим українцям Луческу також допомагав: мені, [Ярославу] Ракицькому, [Тарасу] Степаненку. Але його улюбленцем, з того, що я пам’ятаю, був Жадсон. Луческу до нього ставився як до сина».

Також український ветеран назвав футболіста «гірників», який, за його думкою, може вважатися найбільш недооціненим гравцем його епохи у Шахтарі.

«Для мене це Олексій Гай. Він був топовим та унікальним футболістом. У нього був дуже високий футбольний інтелект, він міг грати в атаці справа, зліва, опорного, десятку, навіть грав центрального, лівого та правого захисника. Думаю, він не отримав тієї уваги, на яку заслуговував».

  • Гай був гравцем основи Шахтаря в періоди з 2000 по 2004 та 2006-2013 рр.
  • У складі «гірників» він провів 212 матчів, в яких забив 20 голів та зробив вісім асистів.
  • Разом з донецькою командою Олексій виграв п’ять чемпіонатів України, сім кубків країни, а також Кубок УЄФА-2009.
  • Також на його рахунку 29 ігор та гол за збірну України в період з 2003 по 2013 рр.
  • Гай та Чигринський разом виходили на поле у 94 поєдинках.