Визначилися учасники плей-офф ЧС від групи D: уже вісім збірних гарантували собі вихід до 1/8 фіналу мундіалю

Переглядів 2834
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Визначилися учасники плей-офф ЧС від групи D: уже вісім збірних гарантували собі вихід до 1/8 фіналу мундіалю
Австралія святкує перемогу в матчі з Данією. Фото: Google
Збірні Франції та Австралії пробилися до плей-офф чемпіонату світу. На даний момент до 1/8 фіналу світового форуму вийшли вісім національних команд.

30 листопада в рамках третього туру групового раунду чемпіонату світу зустрілися між собою збірні Тунісу та Франції. 

Дідьє Дешам виставив на матч другий склад, залишивши на заміні своїх головних лідерів. Перший тайм завершився внічию 0:0. Але на 58 хвилині форвард Монпельє Вахбі Хазрі своїм точним ударом вивів Туніс вперед. Після цього наставник французів випустив на поле Кіліана Мбаппе, Антуана Грізманна, Усмана Дембеле, Адріана Рабйо та Вілльяма Саліба. Французи хотіли зрівняти рахунок. І вже у додатковий час форвард мадридського Атлетіко Грізманн забив м’яч африканській збірній, але після перегляду VAR взяття воріт було скасоване. 

У підсумку матч завершився історичною перемогою Тунісу з рахунком 1:0. 

Також 30 листопада в рамках третього туру групового раунду чемпіонату світу збірна Австралії зустрічалася з національною командою Данії.

Перший тайм цього поєдинку завершився нульовою нічиєю. А у другій половині зустрічі на 60 хвилині нападник Мельбурн Сіті Метью Лекі, який довгий час грав у чемпіонаті Німеччини, забив м’яч у ворота датчан.

Австралійцям вдалося перемогти з рахунком 1:0 та, здобувши другу вікторію на мундіалі, в підсумку вийти до плей-офф світового форуму. До слова, австралійці, починаючи з мундіалю 2006 року, беруть участь в усіх чемпіонатах світу. Попередній раз Австралія виходила до плей-офф ЧС саме на світовому форумі 2006 року, який відбувся у Німеччині.

У квартеті D Франція з шістьма очками стала першою, Австралія з шістьма балами посіла другу позицію. Туніс з чотирма очками став третім, а Данія з одним балом зайняла четверте місце. До плей-офф пройшли Франція та Австралія.

Раніше до плей-офф мундіалю також вийшли Бразилія, Португалія, Нідерланди, Сенегал, Англія та США.