«Влада приготувала смачну пасту і ми дивилися Лігу Європи»: як Зінченко запросив в гості футболіста з Росії

Переглядів 2722
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Влада приготувала смачну пасту і ми дивилися Лігу Європи»: як Зінченко запросив в гості футболіста з Росії
Андрій Кравчук та Олександр Зінченко. Фото: Instagram
Півзахисник ірландського Корк Сіті Андрій Кравчук пригадав, як хавбек національної збірної України Олександр Зінченко запросив його до Манчестер Сіті.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» Андрій Кравчук розповів про те, як після московського Торпедо опинився у Манчестер Сіті.

«Коли розпочалася повномасштабна війна і я покинув Торпедо, зі мною зв'язався менеджер Олександра Зінченка – Артем. З Зіною ми були знайомі ще по академії Шахтаря, хоча він старший за мене. Артем запропонував мені потренуватися з Манчестер Сіті. Я дуже вдячний тренеру U-23 Брайану Мерфі, що дав мені шанс.

Кравчук зізнався, що був приємно шокований настільки хорошим ставленням до себе у чужій команді.

«Мені імпонує, що в Англії та Ірландії дуже відкриті люди. Спочатку до мене придивлялися на тренуваннях, але в цей час постійно розмовляли, підказували.

Коли Ман Сіті U-23 грав фінальну гру чемпіонату в Лідсі, мене взяли з собою, я був з хлопцями в роздягальні. Команда – як єдине ціле. Я був приємно шокований таким ставленням до себе. Перша команда тренувалася поряд – через поле. Кілька разів нас навіть запрошували постояти фішками».

Також Андрій виділив гравців Манчестер Сіті, які його вразили, та розповів про головного тренера команди Пепа Гвардіолу.

«Насамперед – це Зінченко, бо я його знаю. Також відзначу Де Брюйне та Бернарду Сілву, дуже технічні хлопці. Гвардіола дуже вимогливий та енергійний, людина живе футболом. У Гвардіоли аж очі горять, видно, як він кипить.

Декілька разів я залишався подивитися за тренуванням першої команди. Зіна інколи навіть брав мене пробивати по воротах, ми з ним брали участь у різних челенджах».

Кравчук розповів про атмосферу, яка панувала в команді Гвардіоли та жарти Зінченка з Ріядом Марезом та Жоау Кансело. 

«У них мікроклімат дуже класний. Зіна постійно жартував із Марезом та Канселу. Вони грали в кумедний челендж – дають пас з 16-ти метрів і якщо ти не зміг забити, то перекидаєшся. Загалом – своя атмосфера».

Андрій пригадав як ходив на вечерю до Зінченка, а також висловив Олександру подяку за шанс потренуватися у такому клубі як Манчестер Сіті.

«Я йому дуже вдячний, що він надав можливість потренуватися в одній із найкращих команд світу. Ми з ним говорили здебільшого про футбол, нічого такого.

Якось Зіна запросив мене в гості. Влада приготувала на вечерю смачну пасту. Я ще здивувався, думав, що Саня не їсть таке, а харчується режимно. Ми вечеряли та дивилися футбол – Лігу Європи. Було класно».

  • Кравчук на початку березня 2022 року покинув Торпедо та став гравцем Ворскли у серпні того ж року.
  • Зінченко грав за Манчестер Сіті з 2016 по 2022 рік (оренда у ПСВ в сезоні 2016/17).
  • Наприкінці липня Олександр за 35 млн євро був проданий у лондонський Арсенал.