Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу: Йовічевич — найкращий тренер 28-го туру

Переглядів 2693
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу: Йовічевич — найкращий тренер 28-го туру
Ігор Йовічевич. Фото: УПЛ
За підсумком аналітичного розбору ігор 28-го туру УПЛ, всеукраїнським об’єднанням тренерів з футболу, найкращим тренером було визнано наставника Шахтаря.

Головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовічевич, отримавши від представників Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу середній бал 4,6 був визнаний найкращим тренером 28-го туру УПЛ, — інформує сайт Uafc.org.ua.

До уваги бралися наступні критерії:

Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Напередодні цього туру Шахтар лідирував (66 очок), Дніпро-1 ішов слідом із 64 очками, Зоря посідала третє місце з 61 очком. У випадку поразки від луганців лідер похитнувся б і міг втратити перше місце. Суперник викликав повагу: Шахтар втратив очки в п’яти із шести матчів із Зорею в постковідну еру.

Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 3

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

У Шахтаря були гравці в лазареті (в тому числі воротар Різник і статусний нападник Траоре), проте в Зорі кадрова ситуація була значно тяжчою. Основний голкіпер Мацапура, захисники Данченко та Кирюханцев, півзахисники Чурко та Нагнойний, провідний нападник Герреро не могли допомогти луганцям у центральному матчі туру через травми, хавбек Хлань і нападник Погорілий – через особливі обставини.

Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Порівняно з попереднім матчем (2:1 у Рівному над Вересом) тренерський штаб Шахтаря провів три зміни в стартовому складі. Праворуч у захисті Конопля вийшов замість Гочолеішвілі, Криськів замінив Топалова ліворуч у середній лінії, а Бондаренко, який щойно повернувся після дискваліфікації за 4 попередження, зайняв місце Назарини в центрі поля.

Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Шахтар ефективно застосовує тактичну схему 4-1-4-1, яка дає необхідну свободу дій креативній групі півзахисників, а також відкриває простір для постійних флангових проходів фулбеків. Наявність технічних гравців із непоганим ударом дозволяє використовувати будь-яку вразливість суперника. Тим більше, ранній пропущений м’яч позбавив контратакувальну Зорю надії на зручний сценарій гри. Особливо відзначимо: Йовічевич є беззаперечним лідером сезону за кількістю результативних замін (13). Келсі, який забив Зорі, всі п’ять голів провів після виходів під час гри.

Накопичувальний критерій – 5

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Це третя поспіль перемога донеччан після нічиєї з ФК Олександрія, проте ще більше вражає безпрограшна серія Шахтаря на внутрішній арені. Починаючи з середини листопада (поразка в один м’яч від Дніпра-1) підопічні Йовічевича провели 16 матчів без поразок – 13 перемог і три нічиї, голи 39:10. Ще один матч у серії – і це буде повторення найкращого показника за останніх три роки.

 

X