Лайнсвумен Грушко «вкрала» в Шахтаря гол: УАФ визнала помилку асистентки Монзуль в матчі із Зорею

Переглядів 342
Олександр Карпенко
Олександр Карпенко
1 голос
Лайнсвумен Грушко «вкрала» в Шахтаря гол: УАФ визнала помилку асистентки Монзуль в матчі із Зорею
Марина Стрілецька, Катерина Монзуль, Світлана Грушко. Фото: Google
Центральний матч 13-го туру УПЛ Шахтар – Зоря (2:2) викликав гарячу дискусію з приводу двох скасованих голів Шахтаря в другому таймі матчу на «Арені Львів».

Комітет арбітрів УАФ розтлумачив, чи потрібно було скасовувати два голи Шахтаря. Поза увагою головного експерта з арбітражу УАФ Ніколи Ріццолі залишився момент з першим голом Шахтаря у виконанні Артема Бондаренка, який міг перебувати в положенні поза грою.

«51 хв. У момент здійснення флангової передачі до штрафного майданчика Степаненко  перебуває в явному положенні «поза грою» та впливає на дії Батагова, контактує з ним, обмежуючи його можливість вести боротьбу за м'яч. Вважати цю ситуацію такою, що заслуговує на покарання, є правильним».

На думку експерта, асистентка арбітра Світлана Грушко припустилася помилки з другим незарахованим голом у ворота Зорі

«55 хв. Ситуація є дуже межовою — складно зрозуміти, перебуває Степаненко в офсайді чи знаходиться на лінії з передостаннім гравцем. Рекомендації, що надаються Комітетом арбітрів УАФ, так само, як і з боку УЄФА та ФІФА, є дуже чіткими: «У разі сумніву тримати прапорець унизу». Тому в такій ситуації, як ця, комітет арбітрів очікує, що асистент арбітра не підніматиме прапорець».

Шахтар після гри з Зорею набрав 27 очок і посідає друге місце в турнірній таблиці УПЛ, поступаючись лідируючому Дніпру-1 п'ятьма очками. 19 листопада дві найкращі команди першого кола зустрінуться в рамках 14-го туру Прем'єр-ліги.