«Це велика рідкість»: екс-тренер збірної України порівняв Шевченка з іншою легендою Мілана

Переглядів 19462
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
«Це велика рідкість»: екс-тренер збірної України порівняв Шевченка з іншою легендою Мілана
Андрій Шевченко. Фото: УАФ
Вчора, 16 листопада, екс-тренер збірної України Андрій Шевченко отримав нагороду імені Нільса Лідхольма – легендарного в минулому гравця та тренера Мілана.

Шевченко став одинадцятим за ліком лауреатом премії Нільса Лідхольма, якою нагороджують видатних постатей зі світу футболу, які відзначилися як на полі, так і за його межами.

Ще одна легенда «россонері» Мауро Тассотті, який був помічником Шевченка у збірній України, підмітив для себе спільну рису, яка притаманна українцю та шведу.

«На мою думку, Шева повністю поділяє цінності Нільса, тому що він був не лише великим гравцем, а й великим тренером. І Лідхольм, і Шевченко мали загальну повагу у футболі, а це велика рідкість», – заявив Тассотті.

Нагадаємо, Шевченко після вручення премії Лідхольма подякував Італії за допомогу українцям, які на Апеннінах знайшли прихисток від російської агресії. 

Шевченко виступав у Мілані з 1999 по 2006 та з 2008 по 2009 роки. Загалом у червоно-чорній футболці українець провів 322 матчі, у яких відзначився 175 голами (другий показник в історії клубу).