«Чомусь усі думали, що я до Донецька їду за великими грошима»: Шишка порівняв зарплати у Шахтарі та Карпатах

Переглядів 2282
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4 голоси
«Чомусь усі думали, що я до Донецька їду за великими грошима»: Шишка порівняв зарплати у Шахтарі та Карпатах
Михайло Шишка. Фото: ФК Львів
Вихованець УФК-Карпати (Львів) Михайло Шишка пригадав, як він, молодий україномовний хлопець на самому початку кар'єри поїхав грати до Донецька, куди його запросили представники Шахтаря.

Ексгравець Оболонь-Бровар та Інгульця Михайло Шишка пригадав як опинився в структурі донецького Шахтаря, озвучивши головні причини переїзду із заходу України на схід.

«У Карпатах було дуже багато людей, зачепитися важко через високу конкуренцію. Був сильний дубль та Карпати-2. Всі футболісти хорошого рівня. Основна команда виступала тоді на дуже високому рівні в Лізі Європи з Олегом Кононовим. 

Взимку під час 11-го класу в мене виник варіант із Шахтарем. Я приїхав на тижневий збір до Донецька, і ми домовилися». 

Шишка також пояснив, що він поїхав до клубу з Донецька зовсім не за грошима, як це робило й робить багато гравців. 

«Вибрав на той момент розвиток, а не фінанси. Карпати пропонували кращі умови, аніж були у Шахтар-3. Чомусь усі думали, що я до Донецька їду за великими грошима.

В Шахтарі-3 тоді була зарплата 300 доларів. В дублі максимальна зарплата – 1000-1200 доларів. В дублі Карпат я міг одразу отримувати зарплату у 1000 доларів», – розповів Шишка в інтерв’ю «Українському футболу».

  • За час професійний виступів в Донецьку (2011-2013) Михайло Шишка так і не пробився до основи «гірників», грав лише за Шахтар-3 (26 поєдинків).
  • Також Шишка захищав кольори литовського Тракаю, Оболонь-Бровар з Києва, грузинського Динамо з Тбілісі та Самтредії та Інгульця.