«Деякі гравці втратили рідних і друзів»: Йовичевич – про роботу у Шахтарі в умовах війни

Переглядів 414
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Деякі гравці втратили рідних і друзів»: Йовичевич – про роботу у Шахтарі в умовах війни
Ігор Йовичевич. Фото: Google
Головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовичевич розповів про всі складнощі роботи з командою в умовах воєнного часу. Хорват вкотре продемонстрував, що по-справжньому любить Україну.

Ігор Йовичевич не перестає розсипатися в компліментах керівництву донецького Шахтаря, яке запропонувало йому минулого року очолити клуб.

В черговому інтерв'ю  49-річний спеціаліст загострив свою увагу на тому, що рішення перейти в донецький клуб не було таким вже й простим, особливо з огляду на те, що в Україні розпочалася повномасштабна війна.

«У такі моменти дуже важко говорити з гравцями про футбол і тактику. Деякі з них втратили рідних і друзів на війні. Але ми боролися, щоб подолати всі труднощі.

Важко було прийняти рішення повернутися в Україну. До країни, яка перебуває у стані війни». 

Однак про своє ствердне так у відповідь на пропозицію від керівництва Шахтаря Йовичевич не шкодує ні на мить.

«Тренувати Шахтар — найкраще рішення, яке я приймав у житті. Це дуже важливо для мене в професійному аспекті, але перш за все - в особистісному.

Я хотів продемонструвати любов країні, яка завжди дуже добре ставилася до мене. Я відчуваю себе українцем, а коли погано, тоді треба найбільше проявити себе як особистість», – сказав Йовичевич в інтерв'ю порталу Coaches Voice.

За час своєї тренерської кар'єри Йовичевич встиг потренувати  окрім Шахтаря такі клуби:

  • Карпати – 2015;
  • Цельє (Словенія) – 2016/2017;
  • Динамо (Загреб, Хорватія) – 2020;
  • Дніпро-1– 2020/2022.
X