«Йовичевич витиснув максимум»: Грозний не розуміє рішення Ахметова звільнити головного тренера Шахтаря

Переглядів 1354
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
«Йовичевич витиснув максимум»: Грозний не розуміє рішення Ахметова звільнити головного тренера Шахтаря
В'ячеслав Грозний. Фото: Google
Поголос стосовно несподіваного звільнення з посади головного тренера донецького Шахтаря Ігоря Йовичевича триває. Свою думку з цього приводу висловив екстренер Дніпра В’ячеслав Грозний.

Один з найдосвідченіших представників українського тренерського цеху В’ячеслав Грозний з упевненістю говорить, що звільнення Ігоря Йовичевича з посади головного тренера Шахтаря, справа рук людей зі структури клубу, але аж ніяк не рішення президента «гірників» Ріната Ахметова.

«Найголовніше питання, на яке я навіть сам для себе не знайшов відповіді за підсумками сезону 2022/2023 років, навіщо Шахтар вирішив звільнити Ігоря Йовичевича? Якесь дуже дивне рішення. Відповідь на нього знають лише люди зі структури Шахтаря, але публічно вони нічого не скажуть. По-людськи з Йовичевичем негарно вчинили.

Зважаючи на ту ситуацію, яка була в Шахтарі на початку сезону та й протягом нього, Йовичевич витиснув максимум.  Впевнений, що рішення звільнити Йовичевича було не рішенням Ріната Ахметова. Йому наговорили, нашептали збоку. Якусь інформацію подали не зовсім коректно. Можливо, агенти, яким не подобалися рішення хорвата стосовно їхніх клієнтів-футболістів», –  наводить слова Грозного сайт Sportnews.

  • Йовичевич очолив Шахтар влітку 2022 року;
  • З ним команда виграла УПЛ, посіла третє місце на груповому етапі Ліги чемпіонів і дійшла до 1/8 фіналу Ліги Європи;
  • Контракт 49-річного наставника з «гірниками» розрахований до 30 червня 2024 року;
  • Новим наставником Шахтаря може стати італієць Франческо Фаріолі, який раніше працював у штабі екс-наставника Шахтаря Роберто Де Дзербі в Беневенто (2017-2018) та Сассуоло (2018-2020) в якості тренера воротарів. Фахівець має досвід роботи головним тренером у турецьких Карагюмрюку (2021) і Аланьяспорі (2021-2023).