«Максимальна єресь»: Стаховський розкритикував допис коментатора Андронова про дискваліфікацію Харлан

Переглядів 76121
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Максимальна єресь»: Стаховський розкритикував допис коментатора Андронова про дискваліфікацію Харлан
Сергій Стаховський. Фото: Google
Колишня перша ракетка України серед чоловіків Сергій Стаховський, який нині служить у ЗСУ, прокоментував допис російського коментатора Олексія Андронова, який вставив свої п’ять копійок в обговорення дискваліфікації Ольги Харлан.

Якщо не можеш сказати нічого розумного, краще промовчи. Істина проста, але більшості росіян незрозуміла. 

Наприклад коментатор Олексій Андронов, який позиціонує себе як вболівальник київського Динамо з багаторічним стажем, виріший увимкнути розумника і прокоментував дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан, назвавши її справедливою!

Подібне висловлювання, звісно ж,  не могло залишитяся без уваги українських спортсменів. Наприклад тенісист Сергій Стаховський знайшов що сказати Андронову, назвавши його слова маячнею.

«Максимальна єресь… Одразу видно, що писала людина не маючи поняття, що таке спорт. Є правила, а є нормальний глузд і мораль. 

Коли здоровий глузд замінюють правила, то зазвичай це комусь треба. А значить, він для того використову не моральний й логічний ресурс, а гроші або становище», – написав Стаховський. 

  • Ольга Харлан є олімпійською чемпіонкою Пекіна-2008 та шестиразовою чемпіонкою світу.
  • Українка отримала дискваліфікацію після відмови тиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смірновій. 
  • Українка здобула перемогу над росіянкою (15:7) і після завершення бою пропонувала стукнутися зброєю замість рукостискання. Проте після того, як росіянка відмовила від пропозиції, українка залишила доріжку.
  • Організатори турніру дискваліфікували Харлан, мотивуючи це порушенням спортивних принципів і правил фехтування – кожна сутичка має обов’язково завершуватися рукостисканням.  
  • Згодом дискваліфікацію Харлан відмінили. Сьогодні, 30 липня, Ольга разом з іншими дівчатами по збірній боролась за бронзу ЧС, але поступилась в бою за трете місце представницям Південної Кореї.