«Мені подобається суддівство тут»: екс-тренер Шахтаря назвав основні переваги чемпіонату Франції

Переглядів 608
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Мені подобається суддівство тут»: екс-тренер Шахтаря назвав основні переваги чемпіонату Франції
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар
Португальський тренер Пауло Фонсека, який свого часу очолював донецький Шахтар, розказав, як ставиться до чемпіонату Франції та які є переваги у цієї ліги.

Головний тренер Лілля Паулу Фонсека розповів, що йому подобається у чемпіонаті Франції.

«Багато речей. Я дуже приємно вражений. Якістю гри, її відкритістю. Тут неможливо передбачити результат матчу, тут багато добрих гравців, у тому числі молодих. Мені дуже подобаються стадіони, атмосфера на них, як люди сприймають матчі.

І є ще одна річ, про яку я ніколи не говорив і яка мені подобається – це суддівство. Якість та рівень арбітрів у Франції дуже приємно здивували мене».

Також Фонсека заявив, що чемпіонат Франції недооцінюють, тому складається враження, що ця ліга не входить в топ-4 найкращих.

«Люди тут не мають уявлення про справжню цінність цього чемпіонату та про те, чим він може бути. Можливо, нам варто більше цінувати чемпіонат Франції, який має якість та умови, щоб бути однією з найкращих ліг Європи. Це вже так, але якби його оцінили якнайкраще, він міг легко конкурувати з лігами, які вважаються найкращими в Європі. Я в цьому не маю сумніву», – сказав Фонсека.

49-річний Фонсека працював головним тренером Шахтаря з 2016 по 2019 рік і тричі приводив донецьку команду до золотих медалей чемпіонату України. Наразі португальський фахівець очолює французький Лілль.

X