Павелка відправили до СІЗО: відома дивна реакція президента УАФ на рішення суду

Переглядів 12557
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Павелка відправили до СІЗО: відома дивна реакція президента УАФ на рішення суду
Андрій Павелко. Фото: УАФ
У п'ятницю, 16 червня, президент УАФ Андрій Павелко рішенням суду було взято під варту терміном у 60 днів. Слухання у справі чиновника тривало добу.

Сьогодні, суддя Шевченківського районного суду міста Львова Бєлінська задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу та ухвалила змінити запобіжний захід на утримання під вартою строком на 60 діб, про це повідомив FootballHub.

Андрій Павелко відреагував на вирок одразу після засідання.

 «Україна переможе. Слава Україні. Все буде гаразд, ми переможемо», – заявив у суді Павелко.

Слухання у цій справі розпочалось і тривало весь день 15 червня. Тож рішення було перенесено на 16 червня.

  • Над Павелком ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.
  • 29 листопада Павелко вніс за себе заставу у розмірі 9,8 мільйона гривень, щоб уникнути взяття під варту. В УАФ називають суд над Павелком «політичним переслідуванням» і не визнають жодних злочинних дій свого голови та інших членів.
  • Заставу в майже десять мільйонів гривень, яку раніше вносили за Павелка, конфіскували на користь держави. Тобто десять мільйонів, які повинні були піти на розвиток українського футболу, спустили на Павелка. Бо йому так хотілось, повідомив журналіст Олександр Сажко.
  • Починаючи з лютого цього року, функціонер був відсторонений від своєї посади на час слідства. У травні він отримав заборону на виїзд із Києва та області, а також на спілкування з іншими фігурантами своєї справи.
  • Навіть у такій ситуації Павелко зміг переобратися в члени Виконкому УЄФА.