Скандальне вилучення Ракицького: ексарбітр ФІФА відреагував на ключове рішення матчу Рух – Шахтар

Переглядів 14771
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
6 голосів
Скандальне вилучення Ракицького: ексарбітр ФІФА відреагував на ключове рішення матчу Рух – Шахтар
Вилучення Романовим Ракицького. Фото: ФК Рух
Суддівський експерт та колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар розібрав скандальні суддівські рішення арбітра Віталія Романова у поєдинку Рух – Шахтар (1:1).

У суботу, 23 вересня, донецький Шахтар у Львові не зумів перемогти місцевий Рух (1:1).

На 21-й хвилині матчу головний арбітр гри Віталій Романов показав захиснику Шахтаря Ярославу Ракицькому пряму червону картку за підкат проти Іллі Квасниці.

Суддівський експерт та колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував епізод з вилученням оборонця «гірників».

«На мій погляд, фол Ярослава в боротьбі з Квасницею не тягнув на червону картку. Для вилучення мають бути дуже серйозні підстави передусім з загрозою нанесення важкої травми візаві. Такої агресії з боку Ракицького не було. Арбітру треба було обмежитися попередженням».

Також відомий у минулому арбітр розібрав епізод з голом Шахтаря на 24-й хвилині поєдинку, який скасувала система VAR.

«Навіть після втручання системи VAR з накресленою офсайдною лінією складно сказати, чи було порушення правил з боку господарів. Особливо, коли акцентували на тому, де знаходився «гірник» Артем Бондаренко. Як на мене, тут не обійтися без роз'яснень Комітету арбітрів», – сказав Ступар для sport.ua.

  • Для Ракицького ця червона стала восьмою в чемпіонатах України. Більше червоний колір перед собою бачив лише ексзахисник Волині Сергій Сімінін (дев'ять вилучень).
  • Для Шахтаря ж ця червона стала п'ятою за вісім турів у чемпіонаті України.
  • Наразі Шахтар має в активі 18 очок та посідає перше місце в турнірній таблиці УПЛ, випереджаючи Кривбас.
  • У наступному турі команда Патріка ван Леувена зіграє проти полтавської Ворскли. Поєдинок заплановано на 30 вересня, 17:00. 
  • Проте перед цим, 26 вересня, «гірники» проведуть поєдинок 1/8 фіналу Кубка України проти Вереса. Матч у Рівному розпочнеться о 17:00.