Таблиця коефіцієнтів УЄФА: скільки очок Україні принесли Динамо, Зоря та Дніпро-1 у вчорашніх матчах єврокубків

Переглядів 15949
Артем Жилінський Артем Жилінський
7 голосів
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: скільки очок Україні принесли Динамо, Зоря та Дніпро-1 у вчорашніх матчах єврокубків
Дніпро-1 – Спартак. Фото: Дніпро-1
Україна втратила ще двох представників у єврокубках. До Ворскли приєдналися Динамо та Дніпро-1. За підсумками цього тижня наша країна посідає 17-те місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Динамо та Дніпро-1 вилетіли з єврокубків без жодного здобутого очка в таблицю коефіцієнтів. Загалом, команда з Києва заробила один бал (0.2), в той час, як дніпряни - півтора бала (0.3). Для Дніпра-1 це стало найгіршим показником в короткій історії їхніх виступів у єврокубках, а для Динамо – одним із найгірших.

Україна отримала лише один бал цього тижня завдяки перемозі Зорі, що додало 0.2 до коефіцієнта країни. Однак це надто мало, щоб наздогнати конкурентів. Сербія зазнала невдачі, програвши обидва свої матчі. Швейцарія зробила крок уперед завдяки бонусу за виступ у групі Ліги чемпіонів.

Але Україні буде дуже важко наздогнати всіх, хто попереду, включаючи Норвегію та Ізраїль. Перша з них отримала більше ігрових очок цього тижня, ніж наша країна (1), і завдяки нижчому дільнику стала в лідерах (0.25 проти 0.2 у нас). Ситуація подібна із Ізраїлем: однаково набрані бали, але завдяки різним дільникам Україна має невелику перевагу цього тижня.

  • Київське Динамо вперше з 2005 року не зіграє в осінній стадії єврокубків.
  • Дніпро-1 став першою командою, яка вилетіла з трьох європейських турнірів поспіль в одному сезоні, не здобувши жодної перемоги.
  • Україну восени на євроарені представлятимуть в Лізі чемпіонів донецький Шахтар та луганська Зоря в Лізі конференцій.