Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна опустилася одразу на дві позиції – є реальний ризик втрати квоти на команди

Переглядів 4336
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна опустилася одразу на дві позиції – є реальний ризик втрати квоти на команди
Спартак Трнава – Дніпро-1. Фото: СК Дніпро-1
Українські клуби продовжують розчаровувати на європейській арені. УЄФА оновив таблицю коефіцієнтів за підсумками виступів команд на єврокубковому тижні.

Перед стартом матчів в рамках плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій Україна перебувала на 15 місці у рейтингу коефіцієнтів УЄФА.

Результати українських команд на цьому тижні

Таким чином за підсумками перших матчів у плей-оф раунді відбору до єврокубків українські команди здобули лише 0.5 очка (нічия від Дніпра-1). Але до рейтингу коефіцієнтів УЄФА потрапить лише 0.1 бала, через те, що результат ділиться на кількість представників, які розпочинали сезон у єврокубках (серед команд УПЛ їх п'ять).

За підсумками цього єврокубкового вікенду Україна опустилася на 17 місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА, пропустивши вперед Ізраїль та Данію.

Виліт України з топ-15 чемпіонатів Європи означатиме зменшення кількості клубів у Лізі чемпіонів до одного (передбачає участь у кваліфікації Шляхом чемпіонів), а загалом лише чотири команди будуть боротися за право грати на груповій стадії єврокубків.

  • Сезон 2023/24 визначає представництво у єврокубках на сезон 2025/26.
  • Ворскла вилетіла в другому раунді кваліфікації Ліги конференцій від грузинської Діли (2:1, 1:3).
  • У Лізі чемпіонів на груповому етапі Україну представлятиме Шахтар.
  • Гарантоване місце в єврокубках матиме Зоря. Якщо луганці здолають Славію, то потраплять до Ліги Європи, а у випадку невдачі гратимуть на груповому етапі Ліги конференцій.
  • Також триває боротьба за місце в Лізі конференцій від Динамо та Дніпра-1. Їм потрібно перемагати 31 серпня Бешикташ та Спартак Трнава відповідно.