«Тому наші арбітри і не судять нічого у Європі»: заява капітана Шахтаря після втрати очок з Рухом

Переглядів 1611
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Тому наші арбітри і не судять нічого у Європі»: заява капітана Шахтаря після втрати очок з Рухом
Тарас Степаненко. Фото: ФК Шахтар
Капітан донецького Шахтаря Тарас Степаненко розкритикував суддівство бригади арбітрів на чолі з Віталієм Романовим у поєдинку з львівським Рухом (1:1).

У суботу, 23 вересня, донецький Шахтар розписав мирову з львівським Рухом на виїзді (1:1.

На 21-й хвилині матчу головний арбітр матчу Віталій Романов вилучив з поля захисника Шахтаря Ярослава Ракицького за фол проти Іллі Квасниці, а через три хвилини система VAR скасувала взяття воріт «гірниками».

Після поєдинку свій коментар з приводу гри дав капітан Шахтаря Тарас Степаненко.

«У нас вся Україна… Команда програє – одразу суддя винен. Але є VAR, дивилися. Не знаю, з нашого боку – там не було червоної. З боку судді – була. Він ухвалює рішення.

Вважаю, що нам треба уникати таких помилок. Це вже четверта чи п'ята червона. Великі навантаження. У нас багато людей після Німеччини повернулися із застудою чи вірусом, пів команди погано себе почували».

Також Степаненко акцентував на рівні арбітражу українських суддей, який не дозволяє їм працювати на матчах єврокубках.

«Не боявся погіршити статистику червоних карток? Та ні, не боявся. Я нічого поганого не сказав, просто на емоціях. Той фол, який він свиснув – жах просто. То таке. На суддів не хочу нічого казати. Вони самі демонструють цей рівень. Тому і не судять у Європі майже нічого. Це їхній рівень», – зазначив Степаненко у коментарі ютуб-каналу Football Hub.

  • Для Шахтаря червона картка Ракицького стала вже п'ятою за вісім турів у чемпіонаті України.
  • Наразі Шахтар має в активі 18 очок та посідає перше місце в турнірній таблиці УПЛ, випереджаючи Кривбас.
  • У наступному турі команда Патріка ван Леувена зіграє проти полтавської Ворскли. Поєдинок заплановано на 30 вересня, 17:00.
  • Проте перед цим, 26 вересня, «гірники» проведуть поєдинок 1/8 фіналу Кубка України проти Вереса. Матч у Рівному розпочнеться о 17:00.