Динамо обіграло Минай у матчі з двома вилученнями: на гол-красень закарпатців Ванат відповів дублем за три хвилини

Переглядів 13023
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
Динамо обіграло Минай у матчі з двома вилученнями: на гол-красень закарпатців Ванат відповів дублем за три хвилини
Владислав Ванат. Фото: УПЛ
Київське Динамо розпочало новий сезон в українській Прем'єр-лізі із нервової перемоги над закарпатським Минаєм. Героєм біло-синіх став Владислав Ванат, який вистрелив дуплетом.

Буквально за декілька хвилин до стартового свистка гри в Києві вщухла злива і здавалося б про шокову терапію у вигляді крижаного душу можна було забути, але ... ні!

Закарпатський Минай змусив прийти до тями чи-то прокинутися після міжсезоння господарів поля саме методом бліц-кригу у вигляді дуже швидкого голу.

Вже на третій хвилині, мов з пращі вистрелив Вадим Вітенчук. Георгій Бущан не врятував. Хоча, насамперед варто дорікати Крістіану Біловару, який відверто «наварив» віддаючи незрозуміло кому передачу в небезпечній близькості від воріт своєї команди. Оце так дебют за головну команду для коханого доньки Ігоря Суркіса

Проте довго тішитися перевагою в рахунку закарпатцям не довелося: Володимир Одарюк, підсковзнувся і не зміг винести м’яч зі штрафної, викотивши його на Ваната. Владислав такий шанс змарнувати не мав права і розстріляв Олександра Бандуру.

І щоб остаточно припинити нервувати вчорашнього іменинника Мірчу Луческу, за три хвилини після першого голу, забив другий. Віталій Буяльський віддав шикарний пас на свого партнера в межах штрафного і скандаліст Ванат, знову чітко поклав кулястого в кут воріт. 

Та Динамо не було б собою, якби в знаменні дати, як-то день народження клубу чи головного тренера, не влаштовувало  максимально валідольний матч. Цього разу відзначився з негативного боку Денис Попов. Захисник киян у стилі кунг-фу намагався зупинити Одарюка –  це пряма червона.

А в таймі другому у Брюса Лі вирішив погратися Олександр Бандура: голкіпер Минаю вискочив за межі штрафного і втіло зустрів Андрія Ярмоленка. Ще одна червона і знову – жодних питань до арбітра в правомірності такого рішення. 

Здавалося б у знову рівній грі в 10 на 10, Динамо понесеться добивати суперників. Та не так сталося, як гадалося і більше шансів забити гол мали не кияни, а закарпатці. Дві дуже хороші нагоди змарнував Олег Вишневський. Спешу йому не вистачило пари сантиметрів, аби головою влучити в нижній кут воріт, згодом форвард зряче пробивав, але потяг Бущан. 

Зрештою, гра так би і завершился, якби не фол Сергія Панасенка на Владиславі Дубінчаку за який у ворота Минаю поставили пенальті. Удар з точки чітко виконав Віталій Буяльський.

Але і це бу вне останній гол. Вже на третій доданій хвилині розкішний дальній удар вдався Олександру Караваєву.

▶️ Переглянути всі голи поєдинку Динамо – Минай можна за ПОСИЛАННЯМ 

Динамо – Минай 4:1 (2:1) 

Голи: Вітенчук, 3, Ванат, 27, 30, Буяльський, 87, пен., Караваєв, 90+3.

  • В другому турі УПЛ Динамо зіграє на виїзді дербі проти Оболоні. Гру заплановано на п’яте серпня. Початок о 17:00.
  • Минай в наступній грі вдома прийматиме дебютанта УПЛ черкаський ЛНЗ. Поєдинок відбудеться п’ятого серпня. Стартовий свисток о 15:00.