Герой в квардраті: Матвієнко провів 200-й матч у клубній кар'єрі

Переглядів 1059
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
Герой в квардраті: Матвієнко провів 200-й матч у клубній кар'єрі
Микола Матвієнко. Фото: Google
Захисник донецького Шахтаря пішов на третю сотню поєдинків у своїй клубній кар'єрі. Гра проти рівненського Вереса стала двохсотою для 27-річного гравця.

Гравець національної збірної України та донецького Шахтаря Микола Матвієнко  – головний ньюзмейкер дня і герой «гірників». В п'ятницю 19 травня Матвієнко своїм точним ударом вирвав для свого клубу перемогу в поєдинку 27-го туру проти Вереса і встановив персональне досягнення.  

Матч проти рівненського клубу став для Миколи 200 матчем в його професійній кар'єрі: 167 зустрічей він відіграв за Шахтар, 19 – за Ворсклу та 14 – за Карпати.

139 разів Матвієнко виходив на поле у чемпіонатах України, 46 – у єврокубках, 13 – у Кубку України та 2 – у Суперкубку України.

Щоб увійти до Клубу 200 Матвієнку знадобилося 7 років та 270 днів, починаючи з дебюту на найвищому рівні, який відбувся 22 серпня 2015 року у гостьовому кубковому поєдинку Шахтаря з київським Арсеналом (3:0).

Тож, вже в наступній грі Шахтаря, найближчий матч гірникам доведеться зіграти на виїзді проти луганської Зорі (24 травня, Матвієнко може розпочати лік третій сотні матчів в професійній кар'єрі.

 

X