«Лунін перешкодив цьому»: іспанське видання зробило заяву про вплив українського голкіпера на Реал

Переглядів 38700
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
12 голосів
«Лунін перешкодив цьому»: іспанське видання зробило заяву про вплив українського голкіпера на Реал
Андрій Лунін. Фото: Реал Мадрид
Український голкіпер Андрій Лунін допоміг мадридському Реалу показати кращі захисні показники в порівнянні з очікуваннями штучного інтелекту. В Іспанії розповіли деталі цього феномену.

У перших шести офіційних матчах нового сезону Реал Мадрид пропустив всього три голи. В двох з цих зустрічей ворота команди Карло Анчелотті захищав воротар збірної України Андрій Лунін.

Популярне іспанське видання AS розповіло, що спеціальний штучний інтелект прогнозував Реалу 6.74 пропущених м'ячів у п'яти поєдинках. Тобто в два рази більше, ніж це є насправді.

«ШІ (штучний інтелект) перед початком чемпіонату передбачив, що команда пропустить 6,74 м’яча в перших п’яти іграх. Але як Лунін, воротар у перших двох іграх, так і Кепа, воротар у трьох решта разом зі своїми побратимами по захисту перешкодили».

Зазначається, що наразі по воротам Мадрида було нанесено загалом 20 ударів, що дорівнює показнику у 3.33 постріли в середньому за гру.

Окрім цього, усі три голи Реал пропустив у стартові 10 хвилин матчу та перші два з них забили вихованці мадридського клубу:

  • Серхіо Аррібас (Альмерія) – 3'
  • Борха Майораль (Хетафе) – 10'
  • Андер Барренечеа (Реал Сосьєдад) – 5'

Андрій Лунін з цих трьох голів пропустив лише один, який був першим в сезоні для Реала – в матчі проти Альмерії, який закінчився перемогою столичного гранду із рахунком 3:1. Усі інші м'ячі пропустив Кепа Аррісабалага.

  • Станом на 23 вересня, «королівський» клуб виграв усі шість поєдинків нового сезону і йде першим у Ла Лізі, де було зіграно п'ять матчів.
  • У неділю, 24 числа, команда Анчелотті на виїзді зустрінеться з мадридським Атлетіко. Початок гри заплановано на 22:00.
  • Лунін має контракт з Реалом до кінця червня 2024 року.